لیست اختراعات سیما فریدونی
در بسياري از كشورهاي در حال توسعه، فن آوري بكار گرفته شده براي استخراج اسانس ها ابتدايي و منسوخ است كه منجر به عملكرد كم و كيفيت ضعيف اسانس ها گشته است. بدين ترتيب، نياز به توجه كافي تكنولوژيكي در قسمت فرآوري اسانس ها وجود دارد. به طور كلي در انتخاب يك فرآيند خاص براي استخراج اسانس، بايستي به نكات زير توجه كرد. حساسيت اسانس به اثر گرما و آب، فراريت اسانس ها، ناپايدار بودن و اكسيداسيون اسانس ها در حضور هوا و گرما، مقرون به صرفه بودن محصول نهايي سيستم هاي استخراج موجود در ايران در مقياس صنعتي، اكثرا به صورت سيستم تقطير با بخار آب مي باشند. انرژي مصرفي در اين سيستم نسبتا بالا بوده و ميزان زيادي دي اكسيد كربن وارد محيط زيست مي گردد. حال با توجه به قيمت انرژي در حال حاضر، ناپايداري و اكسيداسيون بسيار بالاي اسانس ها و نيز پيامدهاي زيست محيطي، نياز به تكنولوژي هاي نوين احساس مي گردد. اختراع "استخراج اسانس ليمو، پرتقال و گريپ فروت با حلال CITRONELLOL تحت خلا در دمايc◦40" از جمله تكنولوژي هاي جايگزين در رفع نقص هاي موجود مي تواند باشد. محصول نهايي از 79 درصد حلالCITRONELLOL ، Linalool ( 10 درصد)، Geraniol ( 5 درصد)، Decanal(5 درصد) و يك درصدBHT تشكيل شده است. تكنولوژي فرآيند استخراج اسانس ليمو، پرتقال و گريپ فروت با حلال CITRONELLOL تحت خلا و دمايc◦40 از نوع ماشين آلات Ultrasonic و Evaporator و Platform Shaker است.
موارد یافت شده: 1